Jajeczka w parmeńskim uścisku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczka w parmeńskim uścisku

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

6 sztuk

4 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek skarajamy końce i odkładamy.Plastry szynki składamy na pół,na każdy kładziemy po dwie gałązki majeranku i jajko.Dokładnie i delikatnie owijamy jajko.Ustawiamy na talerzu

Krok 2

.Odłożone kawałki jajek siekamy i mieszamy z majonezem i szczypiorkiem.Nakładamy po odrobinie na wierzch jajek.Dekorujemy liśćmi sałaty i posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczka w parmeńskim uścisku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej