Mocno kokosowe scones przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mocno kokosowe scones

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

1.5 łyżeczki

220 gramów

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy i olej kokosowy. Zagniatamy, tak aby powstała taka kruszonka.

Krok 2

Ciasto wykładamy na blat opruszony mąką i rozwałkowujemy na grubość 1-2cm. Za pomocą szklanki lub metalowej foremki wykrawamy bułeczki. Następnie dodajemy pozostałe składniki: jajko, wiórki kokosowe i jogurt naturalny. Zagniatamy, tak aby powstało gęste ciasto, ale niezbyt kleiste.

Krok 3

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy scones. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, aż będą rumiane.Po upieczeniu pozostawiamy na 5 minut do wystygnięcia. Podajemy z domową konfiturą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej