Mocno kokosowe scones przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mocno kokosowe scones

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

1.5 łyżeczki

220 gramów

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy i olej kokosowy. Zagniatamy, tak aby powstała taka kruszonka.

Krok 2

Ciasto wykładamy na blat opruszony mąką i rozwałkowujemy na grubość 1-2cm. Za pomocą szklanki lub metalowej foremki wykrawamy bułeczki. Następnie dodajemy pozostałe składniki: jajko, wiórki kokosowe i jogurt naturalny. Zagniatamy, tak aby powstało gęste ciasto, ale niezbyt kleiste.

Krok 3

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy scones. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, aż będą rumiane.Po upieczeniu pozostawiamy na 5 minut do wystygnięcia. Podajemy z domową konfiturą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mocno kokosowe scones - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Owocowe grzanki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej