Jajka nadziewane pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

null

6 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo i wydrąż żółtka. Cebule drobno posiekaj.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i usmaż wraz z drobno posiekaną cebulą.

Krok 3

Następnie tak przygotowanym farszem nadziej jajka.

Krok 4

Posyp natką pietruszki, przypraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej