Jajka nadziewane pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

null

6 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo i wydrąż żółtka. Cebule drobno posiekaj.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i usmaż wraz z drobno posiekaną cebulą.

Krok 3

Następnie tak przygotowanym farszem nadziej jajka.

Krok 4

Posyp natką pietruszki, przypraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej