Jajka z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 pęczka

8 sztuk

0.5 łyżeczki

null

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół, żółtka wyjmij.

Krok 3

Wypukłą część połówek jajek posmaruj majonezem i obtocz w posiekanych listkach rzeżuchy.

Krok 4

Z masy żółtkowej uformuj kulki i włóż je w zagłębienia jajek. Udekoruj rzeżuchą.

Krok 2

Rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodaj śmietanę i musztardę. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sandacz po polsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej