Jajka z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 pęczka

8 sztuk

0.5 łyżeczki

null

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół, żółtka wyjmij.

Krok 3

Wypukłą część połówek jajek posmaruj majonezem i obtocz w posiekanych listkach rzeżuchy.

Krok 4

Z masy żółtkowej uformuj kulki i włóż je w zagłębienia jajek. Udekoruj rzeżuchą.

Krok 2

Rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodaj śmietanę i musztardę. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka tarta z mięsem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej