Jajka z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół, żółtka wyjmij.

Krok 3

Wypukłą część połówek jajek posmaruj majonezem i obtocz w posiekanych listkach rzeżuchy.

Krok 4

Z masy żółtkowej uformuj kulki i włóż je w zagłębienia jajek. Udekoruj rzeżuchą.

Krok 2

Rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodaj śmietanę i musztardę. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej