Jajka z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół, żółtka wyjmij.

Krok 3

Wypukłą część połówek jajek posmaruj majonezem i obtocz w posiekanych listkach rzeżuchy.

Krok 4

Z masy żółtkowej uformuj kulki i włóż je w zagłębienia jajek. Udekoruj rzeżuchą.

Krok 2

Rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodaj śmietanę i musztardę. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej