Składniki
8 sztuk
1 szczypta
0.5 szklanki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół, żółtka wyjmij.
Krok 3
Wypukłą część połówek jajek posmaruj majonezem i obtocz w posiekanych listkach rzeżuchy.
Krok 4
Z masy żółtkowej uformuj kulki i włóż je w zagłębienia jajek. Udekoruj rzeżuchą.
Krok 2
Rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodaj śmietanę i musztardę. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej