
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.
Krok 2
Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej