Jesienne flaczki z kani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienne flaczki z kani

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.

Krok 2

Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta ze szpinakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej