
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.
Krok 2
Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































