
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.
Krok 2
Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej