Jesienne flaczki z kani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienne flaczki z kani

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.

Krok 2

Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej