Jesienne flaczki z kani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienne flaczki z kani

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Kanie duże kapelusze, oczyszczam nie myję ich. Kroję w paski. Rozgrzewam w głębokim garnku olej i przesmażam chwilę. Odkładam na talerz.

Krok 2

Seler, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por kroję w krążki, paprykę w kostkę. W garnku przesmażam warzywa na odrobinie oleju, wlewam wodę około litr albo więcej dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza, Knorr Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw i gotuję około 15 minut.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaję grzyby, papryczkę chili i gotuję jeszcze chwilę. Solę według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienne flaczki z kani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej