Jesienny gulasz wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną przesmażam na rozgrzanym oleju. Bakłażana kroję w kostkę, cukinię, paprykę, marchewkę obraną też. Do cebuli dodaję bakłażana, paprykę, marchewkę i przesmażam na wolnym ogniu.

Krok 2

Wlewam passatę pomidorową, dodaję Knorr Przyprawy Kuchni Świata Koreański Grill, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa grubo mielona włoska do makaronu.

Krok 3

Dolewam wodę zimną, jak gulasz będzie za gęsty. Gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję cukinię. Ona nie potrzebuje takiej długiej obróbki termicznej. Doprawiam solą według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej