Jesienny gulasz wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną przesmażam na rozgrzanym oleju. Bakłażana kroję w kostkę, cukinię, paprykę, marchewkę obraną też. Do cebuli dodaję bakłażana, paprykę, marchewkę i przesmażam na wolnym ogniu.

Krok 2

Wlewam passatę pomidorową, dodaję Knorr Przyprawy Kuchni Świata Koreański Grill, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa grubo mielona włoska do makaronu.

Krok 3

Dolewam wodę zimną, jak gulasz będzie za gęsty. Gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję cukinię. Ona nie potrzebuje takiej długiej obróbki termicznej. Doprawiam solą według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej