
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrojoną przesmażam na rozgrzanym oleju. Bakłażana kroję w kostkę, cukinię, paprykę, marchewkę obraną też. Do cebuli dodaję bakłażana, paprykę, marchewkę i przesmażam na wolnym ogniu.
Krok 2
Wlewam passatę pomidorową, dodaję Knorr Przyprawy Kuchni Świata Koreański Grill, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa grubo mielona włoska do makaronu.
Krok 3
Dolewam wodę zimną, jak gulasz będzie za gęsty. Gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję cukinię. Ona nie potrzebuje takiej długiej obróbki termicznej. Doprawiam solą według uznania. Podaję z natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Koreański Grill Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej