Jesienny gulasz wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną przesmażam na rozgrzanym oleju. Bakłażana kroję w kostkę, cukinię, paprykę, marchewkę obraną też. Do cebuli dodaję bakłażana, paprykę, marchewkę i przesmażam na wolnym ogniu.

Krok 2

Wlewam passatę pomidorową, dodaję Knorr Przyprawy Kuchni Świata Koreański Grill, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa grubo mielona włoska do makaronu.

Krok 3

Dolewam wodę zimną, jak gulasz będzie za gęsty. Gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję cukinię. Ona nie potrzebuje takiej długiej obróbki termicznej. Doprawiam solą według uznania. Podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej