Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem
łatwe
218 osób zapisało

Składniki
1.5 szklanki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jabłko umyj i pokrój na drobne cząsteczki.

Krok 2
Orzechy drobno posiekaj.

Krok 3
Pokrojony owoc połącz z jogurtem i otrębami.

Krok 4
Całość posyp orzechami.


Dobra rada:
Posiłek stanowi źródło: fosforu, manganu, potasu, wapnia, magnezu, cynku, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B6, kwasu foliowego, witaminy B12.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem
Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem to godna polecenia zdrowa przekąska. Będzie znakomitą alternatywą dla gotowych słodzonych jogurtów owocowych, a przede wszystkim wersją o wiele zdrowszą i smaczniejszą. Do jej przygotowania wybierz jogurt naturalny o 2% zawartości tłuszczu. Będzie to smaczniejsze rozwiązanie niż wersje typu light, po które wiele osób sięga na diecie. Dodaj do tego małe jabłko, a także otręby pszenne, które są świetnym źródłem błonnika oraz wielu składników mineralnych, takich jak miedź czy magnez. Zawierają jednocześnie sporo witaminy B6 oraz kwas foliowy. Wystarczy łyżka deserowa, żeby Twój podwieczorek stał się bardziej pożywny. Na koniec dodaj do jogurtu z otrębami także posiekane drobno orzechy włoskie – warto uprażyć je na patelni, by stały się bardziej chrupiące. Tak przygotowana przekąska może stanowić również deser w wersji fit. Przygotuj ją i przekonaj się, że w bardzo prosty sposób zwykły naturalny jogurt zyskuje doskonały smak. Opcjonalnie dopraw go szczyptą cynamonu.



































