Kabaczek z szynką po rzymsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek z szynką po rzymsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz, pokrój w dość grube plastry. Obtocz w mące z solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, zrumień na oleju, dodaj szynkę w plastrach. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kabaczka.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry kabaczka, przykryj połową cebuli i tartego sera, następnie znów plastry kabaczka, przykryj szynką i cebulą, posyp tartym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej