
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
35 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka obierz, pokrój w dość grube plastry. Obtocz w mące z solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, zrumień na oleju, dodaj szynkę w plastrach. Zdejmij z patelni.
Krok 3
Na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kabaczka.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry kabaczka, przykryj połową cebuli i tartego sera, następnie znów plastry kabaczka, przykryj szynką i cebulą, posyp tartym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























