Kabaczek z szynką po rzymsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek z szynką po rzymsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz, pokrój w dość grube plastry. Obtocz w mące z solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, zrumień na oleju, dodaj szynkę w plastrach. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kabaczka.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry kabaczka, przykryj połową cebuli i tartego sera, następnie znów plastry kabaczka, przykryj szynką i cebulą, posyp tartym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej