Kabaczek z szynką po rzymsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek z szynką po rzymsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz, pokrój w dość grube plastry. Obtocz w mące z solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, zrumień na oleju, dodaj szynkę w plastrach. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kabaczka.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry kabaczka, przykryj połową cebuli i tartego sera, następnie znów plastry kabaczka, przykryj szynką i cebulą, posyp tartym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Con Pollo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej