
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
35 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka obierz, pokrój w dość grube plastry. Obtocz w mące z solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, zrumień na oleju, dodaj szynkę w plastrach. Zdejmij z patelni.
Krok 3
Na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kabaczka.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry kabaczka, przykryj połową cebuli i tartego sera, następnie znów plastry kabaczka, przykryj szynką i cebulą, posyp tartym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej