Kabaczek z szynką po rzymsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek z szynką po rzymsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz, pokrój w dość grube plastry. Obtocz w mące z solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, zrumień na oleju, dodaj szynkę w plastrach. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kabaczka.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż plastry kabaczka, przykryj połową cebuli i tartego sera, następnie znów plastry kabaczka, przykryj szynką i cebulą, posyp tartym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek z szynką po rzymsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej