Kajmakowy przysmak bez pieczenia

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 opakowań

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

100 mililitrów

1

masa i:

2 opakowania

2 szklanki

masa ii:

0.5 litra

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko w puszce gotujemy w wodzie ok. 3 godziny.

Krok 2

Po ostygnięciu otwieramy puszkę, wyjmujemy masę, dodajemy alkohol, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy mleko.

Krok 3

Masę wylewamy na pierwszą warstwę ułożonych na blasze herbatników, po czym zakrywamy ją kolejną warstwą ciasteczek.

Krok 4

Mleko na budyń gotujemy zostawiając ok. szklankę mleka, by w nim rozpuścić proszek budyniowy.

Krok 5

Gdy mleko się zagotuje, wlewamy zaczyn i chwilę gotujemy, ciągle mieszając.

Krok 6

Pod koniec dodajemy Kasię i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

Krok 7

Gorącą masę wylewamy na ciasto - utworzy się kolejna warstwa, którą znowu trzeba zakończyć herbatnikami.

Krok 8

Zimną śmietanę ubijamy, dodajemy śnieżki i fixy - miksujemy jeszcze chwilę nakładamy na ciasto - po wierzchu posypujemy startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kajmakowy przysmak bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej