KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

140 gramów

130 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik podgrzać do temperatury 170 st C .

Krok 2

Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą.

Krok 3

Mąkę i cukier wymieszać. W wysokim naczyniu ubijać wszystkie całe jajka przez 1 min.

Krok 4

Następnie stopniowo wsypywać mąkę z cukrem. Miksować na najwyższych obrotach ok. 1 min, dodać kakao i jeszcze miksować ok. 5 min, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy.

Krok 5

Ciasto przełożyć do formy i piec w temp. 175 stopni C przez 25-30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tradycyjny sernik:)
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej