Karczek w kapuście kiszonej z ananasem - przepis | Przepisy.pl pixel

Karczek w kapuście kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 kilogram

6 plastrów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Doprawiony karczek włóż do brytfanny, a następnie obłóż go wokoło odciśniętą kapustą kiszoną.

Krok 2

Na wierzchu połóż plastry ananasa.

Krok 3

Piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej