
Składniki
null
null
1 kilogram
6 plastrów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doprawiony karczek włóż do brytfanny, a następnie obłóż go wokoło odciśniętą kapustą kiszoną.
Krok 2
Na wierzchu połóż plastry ananasa.
Krok 3
Piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej