Karkówka w ostrej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w ostrej marynacie

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

3 łyżki

4 plastry

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 minut, często przewracając mięso, aby równomiernie się usmażyło. Usmażone mięsko podajemy w asyście ulubionej surówki.

ilka_86

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej