Karkówka w ostrej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w ostrej marynacie

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

3 łyżki

4 plastry

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 minut, często przewracając mięso, aby równomiernie się usmażyło. Usmażone mięsko podajemy w asyście ulubionej surówki.

ilka_86

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej