
Składniki
2 szczypty
2 szczypty
2 łyżki
3 łyżki
4 plastry
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 minut, często przewracając mięso, aby równomiernie się usmażyło. Usmażone mięsko podajemy w asyście ulubionej surówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej