Karkówka w ostrej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w ostrej marynacie

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 minut, często przewracając mięso, aby równomiernie się usmażyło. Usmażone mięsko podajemy w asyście ulubionej surówki.

ilka_86

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w ostrej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej