Karmelek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

8 opakowań

1 litr

0.75 szklanki

0.5 litra

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1/2 litra mleka, cukier i Kasię.

Krok 2

Dodaj zmiksowane składniki: 4 żółtka, mąkę i 1/2 litra mleka.

Krok 3

Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie budyń.

Krok 4

Blaszkę wyłóż herbatnikami. Wyłóż przestudzony budyń i ponownie przykryj herbatnikami.

Krok 5

Następnie wyłóż masę toffi oraz przykryj kolejną warstwą herbatników.

Krok 6

Ubij śmietanę, można do niej dodać trochę cukru pudru oraz śmietan-fix.

Krok 7

Wyłóż ubitą śmietanę. Jest to ostatnia warstwa ciasta.

Krok 8

Czekoladę zetrzyj na tarce i posyp nią ciasto.

Krok 9

Wstaw je do lodówki, aby dobrze zastygło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fale Dunaju
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej