Karmelizowane pomidory z musem malinowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmelizowane pomidory z musem malinowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

4 sztuki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory dokładnie umyj i wydrąż.

Krok 2

Z cukru i wody przygotuj syrop.

Krok 3

Pomidory umieść w naczyniu i zalej syropem. Zagotuj.

Krok 4

Pomidory wyjmij i ostudź.

Krok 5

Do środka pomidorów włóż świeże maliny.

Krok 6

Zapiekaj przez 2 minuty w temperaturze 160 stopni.

Krok 7

Rozpuść czekoladę i polej nią pomidory. Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej