Karmelizowane pomidory z musem malinowym
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
4 sztuki
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory dokładnie umyj i wydrąż.
Krok 2
Z cukru i wody przygotuj syrop.
Krok 3
Pomidory umieść w naczyniu i zalej syropem. Zagotuj.
Krok 4
Pomidory wyjmij i ostudź.
Krok 5
Do środka pomidorów włóż świeże maliny.
Krok 6
Zapiekaj przez 2 minuty w temperaturze 160 stopni.
Krok 7
Rozpuść czekoladę i polej nią pomidory. Udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej