Karmelizowane pomidory z musem malinowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmelizowane pomidory z musem malinowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

4 sztuki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory dokładnie umyj i wydrąż.

Krok 2

Z cukru i wody przygotuj syrop.

Krok 3

Pomidory umieść w naczyniu i zalej syropem. Zagotuj.

Krok 4

Pomidory wyjmij i ostudź.

Krok 5

Do środka pomidorów włóż świeże maliny.

Krok 6

Zapiekaj przez 2 minuty w temperaturze 160 stopni.

Krok 7

Rozpuść czekoladę i polej nią pomidory. Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmelizowane pomidory z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej