Karp w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w cieście piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 kilograma

6 łyżek

0.2 litra

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia umyj i pokrój na dzwonki.

Krok 2

Piwo wymieszaj z mąką, jajkami, solą i mielonym pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej tłuszcz na głębokiej patelni. Kawałki ryby mocz w przygotowanym cieście i smaż przez ok. 5 minut aż nabiorą złotego koloru.

Krok 4

Cytrynę sparz, obierz, skórkę drobno posiekaj, wyciśnij sok. Połącz obie śmietany, dodaj wyciśnięty sok i skórkę z cytryny, chrzan i ziarna pieprzu.

Krok 5

Całość dopraw solą i pieprzem dokładnie przemieszaj. Usmażonego karpia włóż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej