Kaszotto orientalne z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaszotto orientalne z ciecierzycą

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na oliwie podsmażyć cebulę oraz marchewkę. Po chwili dodać opłukaną i odsączoną ciecierzycę. Przyprawić papryką słodką oraz pieprzem.

Krok 2

Dodać Kaszotto Orientalne Knorr oraz 300 ml wrzącej wody.

Krok 3

Gotować 15 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Dodać jogurt naturalny i wymieszać. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej