Kaszotto orientalne z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z ciecierzycą

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na oliwie podsmażyć cebulę oraz marchewkę. Po chwili dodać opłukaną i odsączoną ciecierzycę. Przyprawić papryką słodką oraz pieprzem.

Krok 2

Dodać Kaszotto Orientalne Knorr oraz 300 ml wrzącej wody.

Krok 3

Gotować 15 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Dodać jogurt naturalny i wymieszać. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej