Kaszotto orientalne z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z ciecierzycą

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na oliwie podsmażyć cebulę oraz marchewkę. Po chwili dodać opłukaną i odsączoną ciecierzycę. Przyprawić papryką słodką oraz pieprzem.

Krok 2

Dodać Kaszotto Orientalne Knorr oraz 300 ml wrzącej wody.

Krok 3

Gotować 15 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Dodać jogurt naturalny i wymieszać. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej