Kaszotto orientalne z ciecierzycą

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

190

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na oliwie podsmażyć cebulę oraz marchewkę. Po chwili dodać opłukaną i odsączoną ciecierzycę. Przyprawić papryką słodką oraz pieprzem.

Krok 2

Dodać Kaszotto Orientalne Knorr oraz 300 ml wrzącej wody.

Krok 3

Gotować 15 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Dodać jogurt naturalny i wymieszać. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej