Kasztany w syropie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasztany w syropie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1200 mililitrów

120 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasztany włóż do garnka o pojemności ok. 2 litrów. Zalej wodą, dodaj przyprawę i doprowadź do wrzenia. Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny. Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.

Krok 2

Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny.

Krok 3

Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej