Kasztany w syropie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasztany w syropie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1200 mililitrów

120 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasztany włóż do garnka o pojemności ok. 2 litrów. Zalej wodą, dodaj przyprawę i doprowadź do wrzenia. Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny. Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.

Krok 2

Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny.

Krok 3

Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pierożki gyoza
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej