Kasztany w syropie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasztany w syropie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1200 mililitrów

120 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasztany włóż do garnka o pojemności ok. 2 litrów. Zalej wodą, dodaj przyprawę i doprowadź do wrzenia. Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny. Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.

Krok 2

Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny.

Krok 3

Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasztany w syropie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej