Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dokładnie płuczemy, każde kroimy na 3 części. Lotki zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i gotujemy około 30 minut do odparowania 2/3 wody. Wywar przecedzamy, studzimy. Dodajemy ketchup, chili, miód oraz przyprawę do mięs. Dokładnie mieszamy.

Krok 2

Marynatą zalewamy surowe kawałki skrzydełek, mieszamy, wkładamy do lodówki na 24 godziny.

Krok 3

Pieczemy na grillu około 15 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej