Ziołowe gołąbki bez zawijania

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3

0.5 łyżeczki

120 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

3 szczypty

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

3 szczypty

600 gramów

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę drobniutko szatkujemy. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, ziołami prowansalskimi i majerankiem. Dodajemy Fix do gołąbków i jeszcze raz mieszamy. Formujemy 8 gołąbków.

Krok 2

Gołąbki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zdejmujemy z patelni. Patelnię myjemy i wlewamy na nią koncentrat wymieszany z wodą i cukrem. Sos solimy, pieprzymy i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3

Przed podaniem gołąbki posypujemy ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Fix Gołąbki bez zawijania Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej