Ziołowe gołąbki bez zawijania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe gołąbki bez zawijania

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 sztuki

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

500 mililitrów

3 szczypty

3 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę drobniutko szatkujemy. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, ziołami prowansalskimi i majerankiem. Dodajemy Fix do gołąbków i jeszcze raz mieszamy. Formujemy 8 gołąbków.

Krok 2

Gołąbki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zdejmujemy z patelni. Patelnię myjemy i wlewamy na nią koncentrat wymieszany z wodą i cukrem. Sos solimy, pieprzymy i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3

Przed podaniem gołąbki posypujemy ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej