Ziołowe gołąbki bez zawijania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe gołąbki bez zawijania

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 sztuki

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

500 mililitrów

3 szczypty

3 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę drobniutko szatkujemy. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, ziołami prowansalskimi i majerankiem. Dodajemy Fix do gołąbków i jeszcze raz mieszamy. Formujemy 8 gołąbków.

Krok 2

Gołąbki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zdejmujemy z patelni. Patelnię myjemy i wlewamy na nią koncentrat wymieszany z wodą i cukrem. Sos solimy, pieprzymy i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3

Przed podaniem gołąbki posypujemy ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej