Ziołowe gołąbki bez zawijania

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 sztuki

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

500 mililitrów

3 szczypty

3 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę drobniutko szatkujemy. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, ziołami prowansalskimi i majerankiem. Dodajemy Fix do gołąbków i jeszcze raz mieszamy. Formujemy 8 gołąbków.

Krok 2

Gołąbki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zdejmujemy z patelni. Patelnię myjemy i wlewamy na nią koncentrat wymieszany z wodą i cukrem. Sos solimy, pieprzymy i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3

Przed podaniem gołąbki posypujemy ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej