Ziołowe gołąbki bez zawijania przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ziołowe gołąbki bez zawijania

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 sztuki

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

500 mililitrów

3 szczypty

3 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę drobniutko szatkujemy. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, ziołami prowansalskimi i majerankiem. Dodajemy Fix do gołąbków i jeszcze raz mieszamy. Formujemy 8 gołąbków.

Krok 2

Gołąbki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zdejmujemy z patelni. Patelnię myjemy i wlewamy na nią koncentrat wymieszany z wodą i cukrem. Sos solimy, pieprzymy i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3

Przed podaniem gołąbki posypujemy ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej