Ziołowe gołąbki bez zawijania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe gołąbki bez zawijania

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 sztuki

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

500 mililitrów

3 szczypty

3 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę drobniutko szatkujemy. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, ziołami prowansalskimi i majerankiem. Dodajemy Fix do gołąbków i jeszcze raz mieszamy. Formujemy 8 gołąbków.

Krok 2

Gołąbki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zdejmujemy z patelni. Patelnię myjemy i wlewamy na nią koncentrat wymieszany z wodą i cukrem. Sos solimy, pieprzymy i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3

Przed podaniem gołąbki posypujemy ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej