Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

30 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

140 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W gorącej wodzie rozpuść bulionetkę drobiową Knorr, wstaw na ogień, wrzuć do garnka ryż i gotuj ok. 15 minut, po czym odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i podziel na dwie części. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj startą na tarce o dużych oczkach cukinię i przesmaż jeszcze kilka minut. Odstaw do przestygnięcia. Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż do połowy tak aby utworzyć kieszonki. Do każdej kieszonki włóż przesmażoną i przestygniętą cukinię z cebulą i czosnkiem oraz po kawałku sera feta. Kieszonki zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Każdą kieszonkę posyp z obydwu stron naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki włóż do rękawa do pieczenia i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej