Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

140 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W gorącej wodzie rozpuść bulionetkę drobiową Knorr, wstaw na ogień, wrzuć do garnka ryż i gotuj ok. 15 minut, po czym odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i podziel na dwie części. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj startą na tarce o dużych oczkach cukinię i przesmaż jeszcze kilka minut. Odstaw do przestygnięcia. Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż do połowy tak aby utworzyć kieszonki. Do każdej kieszonki włóż przesmażoną i przestygniętą cukinię z cebulą i czosnkiem oraz po kawałku sera feta. Kieszonki zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Każdą kieszonkę posyp z obydwu stron naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki włóż do rękawa do pieczenia i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej