Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

140 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W gorącej wodzie rozpuść bulionetkę drobiową Knorr, wstaw na ogień, wrzuć do garnka ryż i gotuj ok. 15 minut, po czym odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i podziel na dwie części. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj startą na tarce o dużych oczkach cukinię i przesmaż jeszcze kilka minut. Odstaw do przestygnięcia. Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż do połowy tak aby utworzyć kieszonki. Do każdej kieszonki włóż przesmażoną i przestygniętą cukinię z cebulą i czosnkiem oraz po kawałku sera feta. Kieszonki zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Każdą kieszonkę posyp z obydwu stron naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki włóż do rękawa do pieczenia i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z fetą i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie pierożki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej