Kieszonki schabowe z rokpolem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z rokpolem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

1 szklanka

1 sztuka

null

1 łyżka

5 łyżek

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kotletach natnij głębokie kieszenie, delikatnie rozbij. Oprósz pieprzem i nafaszeruj serem.

Krok 2

Posyp mąką , obtocz w jajku , następnie bułce tartej, wymieszanej z serem , oregano i szczyptą soli.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki schabowe z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej