
Składniki
2 łyżki
null
1 szklanka
1 sztuka
null
1 łyżka
5 łyżek
4 sztuki
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W kotletach natnij głębokie kieszenie, delikatnie rozbij. Oprósz pieprzem i nafaszeruj serem.
Krok 2
Posyp mąką , obtocz w jajku , następnie bułce tartej, wymieszanej z serem , oregano i szczyptą soli.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej