
Składniki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko przelej do rondelka, wsyp cukier i podgrzej na małym ogniu.
Krok 2
Spień mleko i delikatnie przelej do wysokiej szklanki.
Krok 3
Kawę zalej odrobiną wody i wlej powoli po ściance szklanki do mleka.
Krok 4
Oprósz kakao i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej