
Składniki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko przelej do rondelka, wsyp cukier i podgrzej na małym ogniu.
Krok 2
Spień mleko i delikatnie przelej do wysokiej szklanki.
Krok 3
Kawę zalej odrobiną wody i wlej powoli po ściance szklanki do mleka.
Krok 4
Oprósz kakao i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej