
Składniki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko przelej do rondelka, wsyp cukier i podgrzej na małym ogniu.
Krok 2
Spień mleko i delikatnie przelej do wysokiej szklanki.
Krok 3
Kawę zalej odrobiną wody i wlej powoli po ściance szklanki do mleka.
Krok 4
Oprósz kakao i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej