Klops z papryką i jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzy jajka ugotuj na twardo. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj.

Krok 4

Gotowe mięso ułóż na folii spożywczej w prostokąt - wzdłuż dłuższego boku ułóż jajka i zwiń jak roladę. Wierzch posmaruj olejem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Po upieczeniu krój w grube plastry i podawaj na ciepło.

Krok 3

Fix rozmieszaj w 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę oraz zioła i dokładnie wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej