Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy jajka ugotuj na twardo. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj.
Krok 4
Gotowe mięso ułóż na folii spożywczej w prostokąt - wzdłuż dłuższego boku ułóż jajka i zwiń jak roladę. Wierzch posmaruj olejem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Po upieczeniu krój w grube plastry i podawaj na ciepło.
Krok 3
Fix rozmieszaj w 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę oraz zioła i dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej