
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy jajka ugotuj na twardo. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj.
Krok 4
Gotowe mięso ułóż na folii spożywczej w prostokąt - wzdłuż dłuższego boku ułóż jajka i zwiń jak roladę. Wierzch posmaruj olejem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Po upieczeniu krój w grube plastry i podawaj na ciepło.
Krok 3
Fix rozmieszaj w 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę oraz zioła i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej