Klops z papryką i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops z papryką i jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzy jajka ugotuj na twardo. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj.

Krok 4

Gotowe mięso ułóż na folii spożywczej w prostokąt - wzdłuż dłuższego boku ułóż jajka i zwiń jak roladę. Wierzch posmaruj olejem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Po upieczeniu krój w grube plastry i podawaj na ciepło.

Krok 3

Fix rozmieszaj w 125 ml wody i pozostaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem, dodaj pokrojoną paprykę, cebulę oraz zioła i dokładnie wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops z papryką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej