Składniki
null
null
0.5 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Zalej sokiem z cytryny i wstaw do lodówki.
Krok 2
Wymieszaj jogurt, majonez i ketchup, przypraw. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj 10 kropli tabasco i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Krewetki wsyp do salaterki, dodaj ogórki i paprykę
Krok 4
Posiekaj natkę pietruszki, zalej sosem, dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki. Dodaj do potrawy.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej