
Składniki
null
null
0.5 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Zalej sokiem z cytryny i wstaw do lodówki.
Krok 2
Wymieszaj jogurt, majonez i ketchup, przypraw. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj 10 kropli tabasco i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Krewetki wsyp do salaterki, dodaj ogórki i paprykę
Krok 4
Posiekaj natkę pietruszki, zalej sosem, dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki. Dodaj do potrawy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej