Krewetki na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na zielono

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

null

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Zalej sokiem z cytryny i wstaw do lodówki.

Krok 2

Wymieszaj jogurt, majonez i ketchup, przypraw. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj 10 kropli tabasco i dokładnie wymieszaj. 

Krok 3

Krewetki wsyp do salaterki, dodaj ogórki i paprykę

Krok 4

Posiekaj natkę pietruszki, zalej sosem, dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki.  Dodaj do potrawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej