kokosowa laguna

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

999

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 szklanki

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

3 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno z cukrami. Dodać wodę, sok z cytryny i pojedynczo żółtka delikatnie mieszając, a na końcu powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną i przestudzoną Kasię, wciąż delikatnie mieszając.

Krok 2

Tak przygotowane ciasto zabarwić 2 kroplami barwnika i dodać odrobinę olejku migdałowego.

Krok 3

Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w 175 st. C do suchego patyczka. Mi zajęło to ok. 35 minut.

Krok 4

Jogurt naturalny i wodę zmiksować z kremem jogurtowym dr oetkera i dodać do niego kokosowe wiórki.

Krok 5

Ciasto przekroić na dwa placki, nasączyć gorzką herbatką z cytryną i posmarować kremem jogurtowym z kokosem.

Krok 6

Na krem rozkruszyć połowę krakersów i położyć drugi placek, nasączyć go, wyłożyć resztę kremu i posypać resztą krakersów.

Krok 7

Całość wstawić na pół godziny do lodówki, żeby krem stężał.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej