KOKOSOWE WAFLE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa kokosowa:

0.75 szklanki

0.5 szklanki

10 dekagramów

1 szklanka

masa kakaowa:

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

ciasto:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MASA KOKOSOWA: Wszystkie składniki z wyjątkiem mleka w proszku należy zagotować, a następnie ostudzić.

Krok 2

Po ostudzeniu masy wymieszać z mlekiem w proszku.

Krok 3

MASA KAKAOWA: Wszystkie składniki należy zagotować, lekko przestudzić.

Krok 4

Letnią masą smarować wafle. Masa ta wychodzi dość rzadka, ale wszystko później ładnie stężeje.

Krok 5

WAFEL - MASA KAKAOWA – WAFEL - MASA KOKOSOWA – WAFEL - MASA KAKAOWA - WAFEL.

Krok 6

Wafla lekko dociskamy np. książką przez ok. 15 minut i zostawiamy w chłodnym miejscu do zastygnięcia mas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOKOSOWE WAFLE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej