Koktajl owocowy ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Koktajl owocowy ze szpinakiem

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

19

heart
395 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce obierz ze skórek, poprzekrawaj. Szpinak umyj i odsącz wodę.

Koktajl owocowy ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Dodaj do owoców i szpinaku jogurt naturalny i całość zmiksuj. Spożywaj bezpośrednio po przygotowaniu.

Koktajl owocowy ze szpinakiem - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, ryboflawiny, magnezu, miedzi, witamin C, B12 i B6.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl owocowy ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koktajl owocowy ze szpinakiemKoktajl owocowy ze szpinakiem

Smoothie z owoców ze szpinakiem to szybki, ale i bardzo pożywny sposób na drugie śniadanie. Z łatwością przyrządzisz je w domu, ale możesz także śmiało je zabrać na wynos – jako przekąskę do pracy. Połączenie szpinaku i owoców doskonale orzeźwia oraz dodaje sił.

Dla kogo? To idealny przepis dla ludzi aktywnych, żyjących w pośpiechu, którzy pragną odżywiać się smacznie i zdrowo.

Na zdrowie! Owocowo – warzywny napój jest skarbnicą wartościowych witamin i składników mineralnych. Połączenie świeżego szpinaku, kiwi, banana oraz pomarańczy dostarcza potasu (620,7 mg, czyli 32,6% RWS), tak cennego dla prawidłowej pracy mięśni i całego układu nerwowego. Zwróćmy uwagę, że smoothie to także moc witaminy C, która jest niezastąpionym pomocnikiem wspierającym naszą odporność czyli pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Czy wiesz, że? Dziś smoothie stało się bardzo modną przekąską, postrzeganą jako zdrowa alternatywa dla tych słodkich. Natomiast co ciekawe, pomysł na zmiksowany napój pojawił się już w latach 60. w USA.