
Składniki
25 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
30 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i sparz. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Krewetki skrop koniakiem i włóż do lodówki na pół godziny.
Krok 3
Umyte pomidory pokrój na 8 części, a cebulę pokrój w piórka. Fasolę oddziel od soku i opłucz.
Krok 4
Jajka pokrój w ćwiartki. W większym szklanym półmisku ułóż sałatę.
Krok 5
Potem po kolei układaj na sałatę połówki jajek, fasolę i pomidory. Na sam koniec wyłóż krewetki, posyp natką pietruszki i ułóż kawałki cytryny. Sałatkę pole sosem i posyp grzankami.
Krok 6
Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr połącz z majonezem i ketchupem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej