Koktajl z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

30 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i sparz. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Krewetki skrop koniakiem i włóż do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Umyte pomidory pokrój na 8 części, a cebulę pokrój w piórka. Fasolę oddziel od soku i opłucz.

Krok 4

Jajka pokrój w ćwiartki. W większym szklanym półmisku ułóż sałatę.

Krok 5

Potem po kolei układaj na sałatę połówki jajek, fasolę i pomidory. Na sam koniec wyłóż krewetki, posyp natką pietruszki i ułóż kawałki cytryny. Sałatkę pole sosem i posyp grzankami.

Krok 6

Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr połącz z majonezem i ketchupem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej