Koktajl z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

30 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i sparz. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Krewetki skrop koniakiem i włóż do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Umyte pomidory pokrój na 8 części, a cebulę pokrój w piórka. Fasolę oddziel od soku i opłucz.

Krok 4

Jajka pokrój w ćwiartki. W większym szklanym półmisku ułóż sałatę.

Krok 5

Potem po kolei układaj na sałatę połówki jajek, fasolę i pomidory. Na sam koniec wyłóż krewetki, posyp natką pietruszki i ułóż kawałki cytryny. Sałatkę pole sosem i posyp grzankami.

Krok 6

Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr połącz z majonezem i ketchupem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej