
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
5 łyżek
1 pęczek
2 sztuki
10 szczypt
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka dobrze umyć pokroić w dość drobną kostkę, to samo zrobić z papryką i pieczarkami. Te ostatnie poddusić na łyżce masła, ostudzić, dodać do papryki i piersi. Do tych składników wbić jajka, wsypać mąkę i poszatkowaną natkę, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na rozgrzany olej kłaść łyżką masę (ok 2 łyżek na jednego placka). Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Robiąc te placuszki dałam to,co akurat znalazłam w lodówce. Możecie dodać swoje ulubione warzywa, np brokuła, fasolkę szparagową, kalafiora itd. Smacznego!!!!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























