
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
1 pęczek
5 łyżek
4 sztuki
1 łyżka
10 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka dobrze umyć pokroić w dość drobną kostkę, to samo zrobić z papryką i pieczarkami. Te ostatnie poddusić na łyżce masła, ostudzić, dodać do papryki i piersi. Do tych składników wbić jajka, wsypać mąkę i poszatkowaną natkę, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na rozgrzany olej kłaść łyżką masę (ok 2 łyżek na jednego placka). Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Robiąc te placuszki dałam to,co akurat znalazłam w lodówce. Możecie dodać swoje ulubione warzywa, np brokuła, fasolkę szparagową, kalafiora itd. Smacznego!!!!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej