KOLOROWE PLACUSZKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOLOROWE PLACUSZKI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 pęczek

2 sztuki

10 szczypt

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka dobrze umyć pokroić w dość drobną kostkę, to samo zrobić z papryką i pieczarkami. Te ostatnie poddusić na łyżce masła, ostudzić, dodać do papryki i piersi. Do tych składników wbić jajka, wsypać mąkę i poszatkowaną natkę, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Krok 2

Na rozgrzany olej kłaść łyżką masę (ok 2 łyżek na jednego placka). Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Robiąc te placuszki dałam to,co akurat znalazłam w lodówce. Możecie dodać swoje ulubione warzywa, np brokuła, fasolkę szparagową, kalafiora itd. Smacznego!!!!

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOLOROWE PLACUSZKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej