
Składniki
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj syrop z cukru i wody.
Krok 2
Umyj śliwki i usuń z nich pestki, a następnie przepołów.
Krok 3
Włóż do wrzącego syropu i gotuj, aż staną się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej