Koreczki owocowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki owocowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły.

Krok 3

Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki.

Krok 4

Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej