Koreczki owocowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki owocowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły.

Krok 3

Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki.

Krok 4

Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tortilla z łososiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej