Koreczki owocowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki owocowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły.

Krok 3

Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki.

Krok 4

Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Biszkopt z masą jogurtową
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej