
Składniki
null
null
null
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły.
Krok 3
Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki.
Krok 4
Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej