Koreczki owocowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki owocowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły.

Krok 3

Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki.

Krok 4

Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki owocowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej