Kotlety mielone po mokotowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone po mokotowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

1 pęczek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść na patelni, wymieszaj z mięsem, jajkiem, śmietaną, mąką, posiekaną pietruszką i przyprawami.

Krok 2

Zarób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe kotleciki, które panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Udekoruj resztą posiekanej natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej