Kotlety mielone po mokotowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone po mokotowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

1 pęczek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść na patelni, wymieszaj z mięsem, jajkiem, śmietaną, mąką, posiekaną pietruszką i przyprawami.

Krok 2

Zarób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe kotleciki, które panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Udekoruj resztą posiekanej natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej