Kotlety mielone po mokotowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone po mokotowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 sztuka

2 łyżki

null

1 łyżka

1 pęczek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść na patelni, wymieszaj z mięsem, jajkiem, śmietaną, mąką, posiekaną pietruszką i przyprawami.

Krok 2

Zarób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe kotleciki, które panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Udekoruj resztą posiekanej natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone po mokotowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej