Składniki
null
2 łyżki
null
1 sztuka
2 łyżki
null
1 łyżka
1 pęczek
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuść na patelni, wymieszaj z mięsem, jajkiem, śmietaną, mąką, posiekaną pietruszką i przyprawami.
Krok 2
Zarób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj małe kotleciki, które panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Udekoruj resztą posiekanej natki pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej