Kotlety z brokuła - brokułowe kotleciki: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety z brokuła

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła ugotuj i drobno posiekaj. Ser również drobno posiekaj.

Kotlety z brokuła - Krok 1

Krok 2

W dużej misce połącz brokuły, ser, fix Knorr, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Kotlety z brokuła - Krok 2

Krok 3

Uformuj kotleciki, następnie panieruj w bułce tartej.

Kotlety z brokuła - Krok 3

Krok 4

Smaż na patelni, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z każdej strony.

Kotlety z brokuła - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, możesz do kotletów dodać posiekaną papryczkę chilli i kolendrę.

1

Opinie o przepisie

  • Zieleniojad

    Zieleniojad , 05.09.2023

    Doskonałe danie dla wegetarian i nie tylko. Nam smakowało ogromnie :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej