Kotlety z brokuła - brokułowe kotleciki: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety z brokuła

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła ugotuj i drobno posiekaj. Ser również drobno posiekaj.

Kotlety z brokuła - Krok 1

Krok 2

W dużej misce połącz brokuły, ser, fix Knorr, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Kotlety z brokuła - Krok 2

Krok 3

Uformuj kotleciki, następnie panieruj w bułce tartej.

Kotlety z brokuła - Krok 3

Krok 4

Smaż na patelni, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z każdej strony.

Kotlety z brokuła - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, możesz do kotletów dodać posiekaną papryczkę chilli i kolendrę.

1

Opinie o przepisie

  • Zieleniojad

    Zieleniojad , 05.09.2023

    Doskonałe danie dla wegetarian i nie tylko. Nam smakowało ogromnie :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej