Kotlety z brokuła - brokułowe kotleciki: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety z brokuła

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła ugotuj i drobno posiekaj. Ser również drobno posiekaj.

Kotlety z brokuła - Krok 1

Krok 2

W dużej misce połącz brokuły, ser, fix Knorr, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Kotlety z brokuła - Krok 2

Krok 3

Uformuj kotleciki, następnie panieruj w bułce tartej.

Kotlety z brokuła - Krok 3

Krok 4

Smaż na patelni, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z każdej strony.

Kotlety z brokuła - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, możesz do kotletów dodać posiekaną papryczkę chilli i kolendrę.

1

Opinie o przepisie

  • Zieleniojad

    Zieleniojad , 05.09.2023

    Doskonałe danie dla wegetarian i nie tylko. Nam smakowało ogromnie :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z brokuła - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej