Krem brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brokułowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy do maśle a następnie zalewamy je 5 szklankami wody i dodajemy kosteczkę oraz bulionetkę. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy różyczki brokuła. Gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Po 15 minutach dolewamy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej