
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy do maśle a następnie zalewamy je 5 szklankami wody i dodajemy kosteczkę oraz bulionetkę. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy różyczki brokuła. Gotujemy około 15 minut.
Krok 2
Po 15 minutach dolewamy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 3
Gotową zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej