Krem brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brokułowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy do maśle a następnie zalewamy je 5 szklankami wody i dodajemy kosteczkę oraz bulionetkę. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy różyczki brokuła. Gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Po 15 minutach dolewamy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej