
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy do maśle a następnie zalewamy je 5 szklankami wody i dodajemy kosteczkę oraz bulionetkę. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy różyczki brokuła. Gotujemy około 15 minut.
Krok 2
Po 15 minutach dolewamy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 3
Gotową zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej