Krem brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brokułowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy do maśle a następnie zalewamy je 5 szklankami wody i dodajemy kosteczkę oraz bulionetkę. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy różyczki brokuła. Gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Po 15 minutach dolewamy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane warzywa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej