Krem brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brokułowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy do maśle a następnie zalewamy je 5 szklankami wody i dodajemy kosteczkę oraz bulionetkę. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy różyczki brokuła. Gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Po 15 minutach dolewamy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej