
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i osusz, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej oraz masło.
Krok 3
Wrzuć czosnek oraz pieprz zielony, pieprz czarny i pieprz Cayenne.
Krok 4
Teraz dodaj krewetki i duś, aż zmiękną. Wrzuć paprykę i wszystko wymieszaj.
Krok 5
Krewetki posyp cukrem, polej brandy i podpal.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej