
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i osusz, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej oraz masło.
Krok 3
Wrzuć czosnek oraz pieprz zielony, pieprz czarny i pieprz Cayenne.
Krok 4
Teraz dodaj krewetki i duś, aż zmiękną. Wrzuć paprykę i wszystko wymieszaj.
Krok 5
Krewetki posyp cukrem, polej brandy i podpal.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej