Krewetki w kolorowym pieprzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w kolorowym pieprzu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, umyj i osusz, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej oraz masło.

Krok 3

Wrzuć czosnek oraz pieprz zielony, pieprz czarny i pieprz Cayenne.

Krok 4

Teraz dodaj krewetki i duś, aż zmiękną. Wrzuć paprykę i wszystko wymieszaj.

Krok 5

Krewetki posyp cukrem, polej brandy i podpal.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w kolorowym pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej