
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, umyj i osusz, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej oraz masło.
Krok 3
Wrzuć czosnek oraz pieprz zielony, pieprz czarny i pieprz Cayenne.
Krok 4
Teraz dodaj krewetki i duś, aż zmiękną. Wrzuć paprykę i wszystko wymieszaj.
Krok 5
Krewetki posyp cukrem, polej brandy i podpal.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej