Krewetki w pomidorach po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w pomidorach po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i natkę selera obierz, umyj i posiekaj na drobne kawałki.

Krok 2

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę, natkę selera, paprykę i czosnek. Smaż około 5 minut.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, słodką paprykę, tymianek, sos tabasco, wrzuć kawałki pomidorów, posól i duś przez 15 minut.

Krok 6

Dodaj krewetki i duś kolejne 4 minuty. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej