Krewetki w pomidorach po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

267

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i natkę selera obierz, umyj i posiekaj na drobne kawałki.

Krok 2

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę, natkę selera, paprykę i czosnek. Smaż około 5 minut.

Krok 5

Dodaj liść laurowy, słodką paprykę, tymianek, sos tabasco, wrzuć kawałki pomidorów, posól i duś przez 15 minut.

Krok 6

Dodaj krewetki i duś kolejne 4 minuty. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w pomidorach po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej