
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i natkę selera obierz, umyj i posiekaj na drobne kawałki.
Krok 2
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę, natkę selera, paprykę i czosnek. Smaż około 5 minut.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, słodką paprykę, tymianek, sos tabasco, wrzuć kawałki pomidorów, posól i duś przez 15 minut.
Krok 6
Dodaj krewetki i duś kolejne 4 minuty. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej