Krewetki w pomidorach po indyjsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

40 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i natkę selera obierz, umyj i posiekaj na drobne kawałki.

Krok 1

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę, natkę selera, paprykę i czosnek. Smaż około 5 minut.

Krok 1

Dodaj liść laurowy, słodką paprykę, tymianek, sos tabasco, wrzuć kawałki pomidorów, posól i duś przez 15 minut.

Krok 1

Dodaj krewetki i duś kolejne 4 minuty. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej