
Składniki
3 łyżki
null szczypt
20 sztuk
10 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry szynki parmeńskiej przekrój na połowy.
Krok 2
Krewetki obierz, usuń czarne żyłki i umyj.
Krok 3
Każdą krewetkę zawiń w plaster szynki i oprósz pieprzem.
Krok 4
Blachę wysmaruj oliwą, ułóż na niej krewetki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej