Krewetki w szynce parmeńskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

20 sztuk

10 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry szynki parmeńskiej przekrój na połowy.

Krok 2

Krewetki obierz, usuń czarne żyłki i umyj.

Krok 3

Każdą krewetkę zawiń w plaster szynki i oprósz pieprzem.

Krok 4

Blachę wysmaruj oliwą, ułóż na niej krewetki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej