Krewetki w szynce parmeńskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w szynce parmeńskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

20 sztuk

10 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry szynki parmeńskiej przekrój na połowy.

Krok 2

Krewetki obierz, usuń czarne żyłki i umyj.

Krok 3

Każdą krewetkę zawiń w plaster szynki i oprósz pieprzem.

Krok 4

Blachę wysmaruj oliwą, ułóż na niej krewetki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej