Krewetki w szynce parmeńskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w szynce parmeńskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

20 sztuk

10 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry szynki parmeńskiej przekrój na połowy.

Krok 2

Krewetki obierz, usuń czarne żyłki i umyj.

Krok 3

Każdą krewetkę zawiń w plaster szynki i oprósz pieprzem.

Krok 4

Blachę wysmaruj oliwą, ułóż na niej krewetki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w szynce parmeńskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fasolka w pomidorach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej