Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka przekrój wzdłuż, wyjmij i drobno posiekaj żółtka.

Krok 2

Z mąki i masła zrób zasmażkę, dodaj posiekane krewetki, koper i czosnek.

Krok 3

Do środka białek wlej gęsty sos z krewetkami i ułóż w brytfance.

Krok 4

Włóż do rozgrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika. Polej resztą sosu i posyp żółtkiem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej