Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka przekrój wzdłuż, wyjmij i drobno posiekaj żółtka.

Krok 2

Z mąki i masła zrób zasmażkę, dodaj posiekane krewetki, koper i czosnek.

Krok 3

Do środka białek wlej gęsty sos z krewetkami i ułóż w brytfance.

Krok 4

Włóż do rozgrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika. Polej resztą sosu i posyp żółtkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej