Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka przekrój wzdłuż, wyjmij i drobno posiekaj żółtka.

Krok 2

Z mąki i masła zrób zasmażkę, dodaj posiekane krewetki, koper i czosnek.

Krok 3

Do środka białek wlej gęsty sos z krewetkami i ułóż w brytfance.

Krok 4

Włóż do rozgrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika. Polej resztą sosu i posyp żółtkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej