Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka przekrój wzdłuż, wyjmij i drobno posiekaj żółtka.

Krok 2

Z mąki i masła zrób zasmażkę, dodaj posiekane krewetki, koper i czosnek.

Krok 3

Do środka białek wlej gęsty sos z krewetkami i ułóż w brytfance.

Krok 4

Włóż do rozgrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika. Polej resztą sosu i posyp żółtkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej