Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku
średnie
7 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka przekrój wzdłuż, wyjmij i drobno posiekaj żółtka.
Krok 2
Z mąki i masła zrób zasmażkę, dodaj posiekane krewetki, koper i czosnek.
Krok 3
Do środka białek wlej gęsty sos z krewetkami i ułóż w brytfance.
Krok 4
Włóż do rozgrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika. Polej resztą sosu i posyp żółtkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej