
Składniki
20 dekagramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
5 dekagramów
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj. Marchewkę i pietruszkę obierz. Wszystko wrzuć do garnka, wlej 2 litry wody i zagotuj.
Krok 2
Dodaj grzyby i gotuj aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmij mięso i warzywa.
Krok 3
Z żeberek oddziel mięso, warzywa pokrój w plasterki. Dodaj wszystko z powrotem do zupy.
Krok 4
Żurek Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietaną. Następnie wlej do zupy, zagotuj. Zupę podawaj posypana posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Żurek Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej