Krupnik staropolski z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik staropolski z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

5 dekagramów

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj. Marchewkę i pietruszkę obierz. Wszystko wrzuć do garnka, wlej 2 litry wody i zagotuj.

Krok 2

Dodaj grzyby i gotuj aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmij mięso i warzywa.

Krok 3

Z żeberek oddziel mięso, warzywa pokrój w plasterki. Dodaj wszystko z powrotem do zupy.

Krok 4

Żurek Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietaną. Następnie wlej do zupy, zagotuj. Zupę podawaj posypana posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej