Kruszak jabłkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

piana:

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

masa jabłkowa:

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników ciasta zrobić kruszonkę.

Krok 2

Ubić pianę z 1 szklanką cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej.

Krok 3

Posmarować blachę, wysypać połowę kruszonki.

Krok 4

Poszatkowane jabłka (odcisnąć nadmiar soku) posypać cynamonem.

Krok 5

Położyć pianę i wysypać równomiernie pozostałą część kruszonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszak jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej