Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kukurydzę.

Krok 2

Na ciepłą kukurydzę nałóż Florę ProActiv o smaku masła.

mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, witaminy C i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masłaKukurydza gotowana (kolba) z Florą ProActiv o smaku masła

Jeśli kukurydza kojarzy nam się głównie z popcornem, to czas to zmienić. Jest bowiem warzywem, które warto włączyć do swojego jadłospisu. I to w całości – czas ugotować smakowitą kolbę. Będzie ona doskonałą popołudniową przekąską.

Dla kogo?

W kukurydzianych kolbach zasmakują zarówno wielbiciele warzyw, jak i poszukujący nowych pomysłów na szybką, ale jednocześnie ciepłą przekąskę w ciągu zabieganego dnia.

Na zdrowie!

Zadbaj o prawidłowy stężenie cholesterolu we krwi. Pomoże w tym włączenie do jadłospisu produktów zawierających sterole roślinne, gdyż spożywanie ich od 1,5 g do 2,4 g dziennie przy zdrowej diecie i stylu życia z wystarczającą ilością owoców i warzyw może obniżyć stężenie cholesterolu o od 7% do 10% w ciągu 2–3 tygodni. Ogólnie korzystny efekt występuje w przypadku spożycia od 1,5 do 3 g steroli roślinnych. Obecna w daniu Flora ProActiv zawiera dodane sterole roślinne.

Czy wiesz, że?

Kukurydzę uznaje się powszechnie za zboże. Wyróżniamy aż 200 jej rodzajów! Czym się od siebie różnią? Poszczególne gatunki odróżnia budowa rośliny. Najpopularniejszymi odmianami są kukurydza zwyczajna, pastewna, a także cukrowa.