Kule śniegowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

0.5 opakowania

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z Kasią zagotować. Do gotującej się wody wsypać mąkę i dobrze wymieszać.

Krok 2

Następnie, stale mieszając, prażyć na ogniu, aż masa stanie się szklista i będzie odstawała od garnka.

Krok 3

Zdjąć z ognia, przestudzić i dodawać po jednym jajku, stale mieszając mikserem.

Krok 4

Na koniec dodać proszek do pieczenia i ucierać jeszcze przez ok. 10 minut.

Krok 5

Przygotować tłuszcz tak jak na pączki. Z ciasta formować kule dwoma łyżkami i zsuwać ciasto na gorący tłuszcz.

Krok 6

Smażyć na złoty kolor, osączyć z tłuszczu na bibule i jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kule śniegowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej