Kulfi - indyjskie lody

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

1.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko tłuste wlej do rondelka, dodaj cukier i podgrzewaj na małym ogniu. Mąkę kukurydzianą rozpuść w odrobinie mleka skondensowanego i dodaj, kiedy cukier się rozpuści, a mleko zagotuje.

Krok 2

Mieszaj, aż mleko zgęstnieje. Zdejmij z gazu, przestudź i dolej mleko skondensowane, syrop różany, orzechy i posiekane migdały. Wszystko wymieszaj i przelej do miski.

Krok 3

Zamrażaj, aż stwardnieje na brzegach, a następnie zmiksuj, aby masa była kremowa. Przełóż do pucharków i ponownie zamrażaj przez ok. 6 godzin. Podawaj posypane płatkami migdałowymi. Możesz posypać też owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulfi - indyjskie lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej