Kura po podlasku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

null

null

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj i posól. Zagotuj ziemniaki, a następnie je stłucz.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż w gęsim smalcu, po czym wymieszaj z ziemniakami. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Tak przygotowaną masą napełnij kurę. Ułóż ją w brytfannie i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej