Kura faszerowana ziemniakami i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura po podlasku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

null

null

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj i posól. Zagotuj ziemniaki, a następnie je stłucz.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż w gęsim smalcu, po czym wymieszaj z ziemniakami. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Tak przygotowaną masą napełnij kurę. Ułóż ją w brytfannie i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej