Kura faszerowana ziemniakami i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura po podlasku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

null

null

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę umyj i posól. Zagotuj ziemniaki, a następnie je stłucz.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż w gęsim smalcu, po czym wymieszaj z ziemniakami. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Tak przygotowaną masą napełnij kurę. Ułóż ją w brytfannie i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura po podlasku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Grochówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej