
Składniki
400 gramów
100 gramów
null
null
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę umyj i posól. Zagotuj ziemniaki, a następnie je stłucz.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż w gęsim smalcu, po czym wymieszaj z ziemniakami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Tak przygotowaną masą napełnij kurę. Ułóż ją w brytfannie i upiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej