Kurczak w sosie musztardowo-miodowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak miodowo musztardowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.8 kilograma

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.

Krok 3

Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej