Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1.8 kilograma
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.
Krok 2
Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.
Krok 3
Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej