Kurczak w sosie musztardowo-miodowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak miodowo musztardowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.8 kilograma

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.

Krok 3

Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej