PRZEPISY.PL
Kurczak miodowo musztardowy - autor: Kasia G.

Kurczak miodowo musztardowy

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • kurczak (w całości)1.8 kg
  • miód2 łyżki
  • musztarda (Dijon lub Sarepska)2 łyżki
  • czosnek - ząbki2 szt
  • zioła prowansalskie0.5 łyżeczki
  • majeranek0.5 łyżeczki
  • Krok 1

    Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.
  • Krok 2

    Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.
  • Krok 3

    Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
25
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
706
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe