Kurczak w sosie musztardowo-miodowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak miodowo musztardowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1.8 kilograma

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.

Krok 3

Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej