Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.
Krok 3
Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.
Krok 4
Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 5
Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej