Kurczak w szybkiej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w szybkiej marynacie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.

Krok 3

Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.

Krok 4

Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 5

Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej