
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.
Krok 3
Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.
Krok 4
Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 5
Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej