Kurczak w szybkiej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w szybkiej marynacie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.

Krok 3

Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.

Krok 4

Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 5

Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej