Kurczak w szybkiej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w szybkiej marynacie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.

Krok 3

Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.

Krok 4

Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 5

Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej