Kurczak w szybkiej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w szybkiej marynacie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.

Krok 3

Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.

Krok 4

Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 5

Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej