Kurczak w szybkiej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w szybkiej marynacie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Pierś kroimy w cieńsze plastry i wkładamy do miseczki.

Krok 3

Dodajemy rozkruszone kostki przyprawowe oraz Delikat i oliwę.

Krok 4

Mieszamy całość tak, by mięso dokładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 5

Smażymy na niewielkiej ilości , lub zupełnie bez tłuszczu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w szybkiej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej