Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
Następnie z pozostałych skalników przygotowujemy marynatę, w której przez kilka godzin moczymy kurczaka.
Krok 3
Tak zamarynowane mięso pieczemy na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej