Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
Następnie z pozostałych skalników przygotowujemy marynatę, w której przez kilka godzin moczymy kurczaka.
Krok 3
Tak zamarynowane mięso pieczemy na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej