Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie

Autor: siumen

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Następnie z pozostałych skalników przygotowujemy marynatę, w której przez kilka godzin moczymy kurczaka.

Krok 3

Tak zamarynowane mięso pieczemy na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej