Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie

Autor: siumen

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Następnie z pozostałych skalników przygotowujemy marynatę, w której przez kilka godzin moczymy kurczaka.

Krok 3

Tak zamarynowane mięso pieczemy na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kasza gryczana z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej