Kurczaka z grilla w musztardowej marynacie

Autor: siumen siumen

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

500 gramów

4 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Następnie z pozostałych skalników przygotowujemy marynatę, w której przez kilka godzin moczymy kurczaka.

Krok 3

Tak zamarynowane mięso pieczemy na grillu.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej