Kuskus ze szparagami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus ze szparagami i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalać gorącą wodą z 1/4 Bulionu na włoszczyźnie Knorr (2 razy większa objętość wody niż kuskus). Odstawić pod przykrycie do wchłonięcia wody przez kuskus.

Krok 2

W tym czasie odłamać zdrewniałe końcówki szparagów i zblanszować je kilka minut w gorącej wodzie. Pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostke. Wymieszać z przyprawą do mięs Knorr i ziołami prowansalskimi. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.

Krok 4

Suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Do kuskus dodać mięso, suszone pomidory i szparagi. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej