
Składniki
120 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalać gorącą wodą z 1/4 Bulionu na włoszczyźnie Knorr (2 razy większa objętość wody niż kuskus). Odstawić pod przykrycie do wchłonięcia wody przez kuskus.
Krok 2
W tym czasie odłamać zdrewniałe końcówki szparagów i zblanszować je kilka minut w gorącej wodzie. Pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostke. Wymieszać z przyprawą do mięs Knorr i ziołami prowansalskimi. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.
Krok 4
Suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Do kuskus dodać mięso, suszone pomidory i szparagi. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej