Kuskus ze szparagami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus ze szparagami i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalać gorącą wodą z 1/4 Bulionu na włoszczyźnie Knorr (2 razy większa objętość wody niż kuskus). Odstawić pod przykrycie do wchłonięcia wody przez kuskus.

Krok 2

W tym czasie odłamać zdrewniałe końcówki szparagów i zblanszować je kilka minut w gorącej wodzie. Pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostke. Wymieszać z przyprawą do mięs Knorr i ziołami prowansalskimi. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.

Krok 4

Suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Do kuskus dodać mięso, suszone pomidory i szparagi. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej