Kuskus ze szparagami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus ze szparagami i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalać gorącą wodą z 1/4 Bulionu na włoszczyźnie Knorr (2 razy większa objętość wody niż kuskus). Odstawić pod przykrycie do wchłonięcia wody przez kuskus.

Krok 2

W tym czasie odłamać zdrewniałe końcówki szparagów i zblanszować je kilka minut w gorącej wodzie. Pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostke. Wymieszać z przyprawą do mięs Knorr i ziołami prowansalskimi. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.

Krok 4

Suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Do kuskus dodać mięso, suszone pomidory i szparagi. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus ze szparagami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Groch z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej