Składniki
120 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalać gorącą wodą z 1/4 Bulionu na włoszczyźnie Knorr (2 razy większa objętość wody niż kuskus). Odstawić pod przykrycie do wchłonięcia wody przez kuskus.
Krok 2
W tym czasie odłamać zdrewniałe końcówki szparagów i zblanszować je kilka minut w gorącej wodzie. Pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostke. Wymieszać z przyprawą do mięs Knorr i ziołami prowansalskimi. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oliwie, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.
Krok 4
Suszone pomidory pokroić w drobne kawałki. Do kuskus dodać mięso, suszone pomidory i szparagi. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej