Lana szarlotka cynamonowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 kilogramy

10 łyżek

6 sztuk

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, pokrój na cząsteczki, wytnij gniazda nasienne.

Krok 2

Pokrój w kostkę, posyp cynamonem.

Krok 3

Jajka ubij.

Krok 4

Wsyp cukier, wlej olej, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 5

Dokładnie wyrób ciasto.

Krok 6

Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej połowę ciasta.

Krok 7

Równomiernie ułóż jabłka z cynamonem, wlej resztę ciasta.

Krok 8

Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni C, sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone .

Krok 9

Ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lana szarlotka cynamonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zielone jabłuszko
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej