
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 łyżeczka
200 gramów
240 gramów
240 gramów
0.5 opakowania
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj ryż.

Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie piórka. W dużym garnku podgrzej olej, dorzuć cebulę i szklij. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na kawałki. Dorzuć do cebuli.

Krok 3
Dodaj pomidory z puszki oraz wszystkie przyprawy. Przykryj, zmniejsz gaz i gotuj 20 minut.

Krok 4
Cukinię pokrój w kawałki podobne do tych, w jakie była pokrojona papryka. Wrzuć do garnka i gotuj kolejne 10 minut.

Krok 5
Kurczaka wędzonego pokrój na kawałki. Fasolę odcedź. Dodaj do lecza. Gotuj kolejne 15 minut. Podawaj z ryżem brązowym.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Leczo
Pora na: Obiad.
Zapach papryki duszonej z cebulą rozpościerający się w całym domu to znak, że na obiad będzie leczo. W diecie również można przygotować tę węgierską potrawę, z jednym zastrzeżeniem – tradycyjną kiełbasę i tłuszcz zwierzęcy do smażenia trzeba zastąpić innymi składnikami. Skorzystajcie z naszej propozycji na leczo, w której mięsnym dodatkiem jest wędzony kurczak, a wszystkie produkty podsmażane są na oleju kokosowym. Leczo w tej wersji jest naprawdę pyszne – przekonajcie się o tym sami!
Dla kogo?
Leczo polubią osoby szukające urozmaicenia posiłków w zbilansowanej diecie wysokobiałkowej. Przypadnie do gustu szczególnie sportowcom.
Wiesz, co jesz!
Leczo w tej wersji zawiera 499,4 kalorie, 17,6 g błonnika oraz 37,5 g białka.
Czy wiesz, że?
Leczo wywodzi się z Węgier. Obowiązkowymi składnikami tradycyjnego lecza są pomidory, świeża papryka oraz cebula.